pop depression radio show
POP DEPRESIJA MP3 FREE DOWNLOAD ALTERNATIVE INDIE TWEE POP GUITAR DEPRESSION MUSIC BEST ELECTRONICmp3mphome

::Sam prekop & archer prewitt - nedelja 13. novembar 2005.

DOM OMLADINE I POP DEPRESIJA PREDSTAVLJAJU
Sam Prekop i Archer Prewitt
NEDELJA, 13. NOVEMBAR 21H, DOM OMLADINE
KARTE U PRETPRODAJI NA BLAGAJNI DOB-A PO CENI OD 600 DINARA

Postalo je pravilo da muzički novinari, kada neku grupu ne mogu da svrstaju u neki određeni “žanr” posežu za izrazom ili odrednicom “post-rock.” Iz tog “žanra” u Beogradu su već svirali značajne grupe kao što su Cul De Sac ili Trans Am, malo je nedostajalo da dođu i Tortoise, a nije daleko dan kada će gostovati Mogwai, Godspeed You! Black Emperor ili Silver Mt. Zion... Ako “post-rock” kao takav uopšte postoji, čikaški sastav the Sea & Cake u mnogo čemu je utemeljivač, najznačajnija grupa i neko ko je i onako rastegljive granice “zvuka i slike” doveo do tačke pucanja.

The Sea & Cake do sada su objavili šest studijskih albuma, a svaki je bio totalno drugačiji od prethodnog, nadahnut i uzbudljiv. Pevač-gitarista Sam Prekop i basista Eric Claridge činili su uticajni Shrimp Boat, a bivši gitarista grupe Coctails Archer Prewitt i bubnjar Tortoise John McEntire (koji je remiksovao ili producirao remek dela Stereolab, Teenage Fanclub, Blur, Cibo Matto, Smog, High Llamas...) čine pravu super-grupu po svakom merilu. Praktično od samog početka svaki od članova imao je potpunu slobodu da sledi svoje umetničke impulse i da razvija potpuno nezavisnu solo karijeru. Zahvaljujući toj umetničkoj “slobodi,” u “kreativnoj pauzi” pred novi the Sea & Cake album, u Beogradu ćemo gledati Sema Prekopa i Arčera Pruita, koji promovišu svoje fantastične nove albume, “Who's Your New Professor” i “Wilderness.”

Drugi Prekopov solo album, “Who's Your New Professor,” neobična je mešavina kriptičnih stihova, sanjivih vokala, ezoteričnih melodija i zaraznih ritmova – kombinacija svega što vam padne na pamet: od prog-rocka do britanskog folka, od Majlsa Dejvisa do Steely Dan...

Pruitov “Wilderness” je peti solo album i još jedan dragulj u nizu. Stihovi su mnogo direktniji od Prekopovih, a muzika je i melanholična i vesela u isto vreme, a to “jedinstvo suprotnosti” pojačavaju i neočekivani brejkovi, promene ritma, orkestracija i relaksiranost.

Obojica umetnika uspešni su i kao slikari i ilustratori: Prekopovi radovi izloženi su u njujorškoj “Clementine” galeriji, a Pruit je slavu stekao i kao autor stripa “Soft Boy.”

Neobičan i po svemu izuzetan tandem muzičara i umetnika u beogradskom Domu omladine sviraće u nedelju 13. novembra od 21h.


© 2001-2005, inkal, pop depresija @